Odhalenie nelegálnej výroby liehu

13.05.2004 Celý región

Na základe úspešnej operatívnej činnosti policajtov ÚJKP OR PZ v Poprade v spolupráci s pracovníkmi Colného úradu v Poprade bolo odhalené nezákonné falšovani...
Na základe úspešnej operatívnej činnosti policajtov ÚJKP OR PZ v Poprade v spolupráci s pracovníkmi Colného úradu v Poprade bolo odhalené nezákonné falšovanie kontrolnej pásky na označenie spotrebiteľského balenia a liehovín pre daňové účely.

Ich použitie ako pravých bolo zistené dňa 12.5.2004 v priestoroch firmy HABAMEX s.r.o. a firmy QUEENS DAME s.r.o. na ul. Továrenskej v Starej Ľubovni, na veľkom množstve fliaš s rôznymi liehovinami, ako aj v krabiciach nájdených v skladoch a v pristavenom dodávkovom vozidle patriacom firme HABAMEX s.r.o. Zo zaisteného liehu boli odobraté vzorky a zaslané na expertízne skúmanie do KEÚ PZ v Košiciach.
Následne boli tieto falšované pásky nájdené aj v suterénnych priestoroch oboch vyššie uvedených firiem. Doposiaľ presne nezistená osoba nakladala s nimi v rozpore s právnymi predpismi, čím takto svojím konaním spôsobila Slovenskej republike zastúpenej Colným úradom Poprad na spotrebiteľskej dani z liehu škodu najmenej vo výške 2.000.000, - Sk. Vyšetrovateľ ÚJaKP OR PZ v Poprade začal trestné stíhanie pre trestný čin falšovania a pozmeňovania kontrolných technických opatrení na označenie tovaru v zmysle Trestného zákona.
Dnešného dňa bude zrealizovaný prevoz zaisteného alkoholu do Colného skladu.
Páchateľovi uvedeného tr. činu hrozí trest odňatia slobody do 5 rokov. V prípade že uvedený čin bol spáchaný organizovanou skupinou (čo je veľmi pravdepodobné) hrozí trest odňatia slobody až do výšky 8 rokov.
 

Vyberte región

mark